Hjem » Månedens kunstner for mars

Månedens kunstner for mars

Månedens kunstner for mars

For mars måned er det Kate Hoås som pryder vår vegg på Kunstpalett. Hennes lekre grafiske kunst er en fryd for øyet og et blikkfang i lokalet.
Kunsten til Kate er preget av linjer og objekt, farger og kontraster, og uttrykker gjerne en følelse.
– «Det fine er jo viss hvis bildene mine kan gi en følelse til den som ser på, vekke et minne eller en ubevisst påvirkning til noe godt».

“Søstre/Sisters” Grafikk av Kate Hoås

Kate vokste opp i tett kontakt med kunstneren Karen Helga Maurstig, som har bemerket seg som kunstner både i Norge og internasjonalt med sin grafikk. Maurstig inspirerte Kate til å begynne med grafikk.
– “Maurstig er en spennende dame med unik kunst. Hennes uttrykksform har inspirert meg til å utfolde meg selv med grafikk”

Kate er en ekte kunstnersjel, med beina plantet godt på jorda. Hun har tegnet siden hun var barn, og alltid vært opptatt av uttrykksformer. Det er ikke bare nabo Maurstig som har hatt innflytelse på Kate. Kate er nemlig oppvokst på Jølster på Vestlandet, som er stedet selveste Nikolai Astrup bodde, som er å anse som en av Norges største kunstnere. I Jølster fant han sine motiver og sin inspirasjon, på lik linje med billedkunstner Ludvik Eikaas. Begge disse kunstnerne var sentrale i fornyingen av grafisk kunst, ved siden av Edvard Munch. Naturlig nok har de lokale heltene preget bygda, og også Kate. Hele livet har Kate interessert seg for kunst og litteratur, og ser på kunst som livgivende. 
– «Kunst er på en måte en djup form for kommunikasjon, det får deg til å stoppe opp og tenke, og reflektere – noe som kanskje kan være litt for lite tid til i dag». 

“Kvile/Rest” Grafikk av Kate Hoås

Kunstverket «Kvile» er inspirert av det så vanlige, nødvendige og grunnleggende behovet som å hvile, men som til tider kan virke som ikke er plass til i samfunnet vårt i dag. Det er noe med det å ta vare på seg selv og sine behov, og ikke alltid strebe etter å passe inn eller følge dagens mas og kjas.
– «Å kunne skape og å være kreativ er avslappende, og faktisk helsefremmende for min egen del. Det gjør godt å kunne koble helt av å kun fokusere på kunsten».

Kunsten til Kate blir stort sett til i løpet av prosessen, men ofte har hun en følelse eller en fornemmelse som intuitivt kommer frem. Grafikk og tegning ligg hjertet hennes nært, og dette er en uttrykksform hun kommer til å utvikle videre.

Bildene Søstre/sisters og Kvile, er begge utstilt i butikken til Kunstpalett i Hønefoss. Bildene er til salgs, og kan kjøpes hos Kunstpalett.

Vil du se mer av Kate sin kunst og hva hun driver med, så kan du følge henne på Instagram under @kateoddlin_drawings

Handlekurv
Skroll til toppen